top of page

Studiopäiväkirja - valoa tunnelin päässä

Updated: Mar 28, 2023

Valo voittaa, hämärä häviää ja muuta sellaista.


Rasvamaksan esikoista työstetään nyt kolmatta kuukautta ja äänitykset alkavat olla viimeistä raitaa vaille valmiina. Kuten aina synnytyksessä - tämänkin levyn syntyyn on mahtunut verta, hikeä ja vähän lisää verta. Ja sopivasti huutoa. Tähän väliin sopii hyvin pätkä, jossa bänsi haastattelee itse itseään - koska voi!


Levyn biisit ovat syntyneet kolmen vuoden aikana ja sen kuulee kappaleista. "Levystä tulee hyvä fiilis. Kappaleet ovat keskenään erilaisia, silti niissä on sama tunnistettava ja yhdistävä rasvan soundi." "Jengi on odottanut ja kysellyt uutta materiaalia ja onhan tässä tosiaan mennyt hetki edellisestä julkaisusta - silti, just nyt on tälle levylle se paras hetki"

– Sasu


Levyä äänitetään parhaillaan Rasvan salaisessa luolassa, työtunteja säästämättä. "On tässä tullu hetki vietettyä editin ja soundin etsimisen ja säätämisen kanssa. Yhdestä levylle tulevasta kappaleesta katosivat kaikki raidat - siinä meni hetki toipuessa, mutta siitäkin selvittiin" Lasse hymyilee.
Rasvaluola todistaa uuden levyn biisit ensisoitosta masteriin asti. Kuvassa Lasse ja Sasu.


Lauluja tavallisista ihmisistä


Rasvamaksan biisien sanoitukset syntyvät suurelta osalta solistien kynästä. "Kyllä niissä näkyy elämän ilot ja surut." toteaa bändin toinen solisti Anssi. "Osa teksteistä nousee meidän omista elämistä, osa lähipiirin kohtaloista. Ei niiden vaikutusta voi välttää, eikä tarvitsekkaan. Ne on sellaista tavallisen elämän tarkastelua. Välillä rakastutaan ja välillä huudetaan vihasta." Anssi jatkaa. "Olis aika hienoa, et parhaimmillaan meidän biisit onnistuis tavoittamaan jotain ihmisyyden ydintä" toinen solisti Pietu lisää.Kuole sika on yksi uusista kappaleista levyllä. Lasse hio kitaran soundia ja Sasulla on jotain täkrkeämpää tekemkistä :)


Jungilla mennään


Rasvan komppiryhmää Joelia ja Teroa naurattaa. Ukkoja yhdistää monen muun ohessa myös kiinnostus Jungin symboleihin. "Jotain tällaista tulkintaa kun vielä saadaan tuohon ukkojen huutoon, niin hyvä tulee" toteaa bändin basisti Joel. "Ehkä levyn kanteen ainakin", lisää rumpali Tero.


Rasvan ensimmäinen pitkäsoitto julkaistaan vuonna 2023. Älkää kysykö miten - kysykää miksi ;)


62 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page