top of page

10 000 kuuntelua rikki!

Laulu rakkaudesta, sen menettämisestä, hurmiosta tai vapaasta pudotuksesta. Näillä sanoilla meidän ekaa sinkkua VIIVAa on kuvailtu. Biisi ylitti nopeasti julkaisun jälkeen 10 000 soittokerran rajan! Älytöntä! Hikinen ja antautuva halaus teille jokaiselle!

KIITOS JENGI! Tän kunniaksi jaetaan teille ankein ja haikein bändikuva jota kukaan on koskaan nähnyt.
YHDEN KUULIJAN KOKEMUS


Me ollaan häkeltyneitä kaikesta rakkaudesta ja palautteesta jota on saatu osaksemme. Tämä yksi on pakko postata tännekkin:


”Soitin- ja lauluyhtye Rasvamaksan esikoisjulkaisu ”Viiva” nyökkää kunnioittavasti esikuviensa Rattuksen sekä Terveet Kädet suuntaan, tuoden usein ei -tunnetun genren milleniaalien ulottuville. Pioneeriajan fanzine -romantiikka lienee ainakin tekijöiden tiedossa, sen verran mallikkaasti singlen kansi pelaa genren kliseillä typografiaa myöten, julkaisun tapahtuessa silti globaalilla alustalla. Tyylikästä ja terävää. Esikuvat -ja estetiikan taju on sitä luokkaa, että aivan ensikertalaisista ei ole kyse niin soittimien kuin imagon luonnin osalta.


Rasvamaksan ”Viiva” onkin nähtävä kokonaisuutena joka tyylittelee esikuvillaan ja tunnetuilla kliseillä, sanaston ja tunnetilojen palvellessa milleniaalien ahdistusta. Kuvallisena referenssinä ristiriitainen halu nähdä The Beach elokuvan laguuni ja instagram sukupolvea kalvava huono-omatunto tämän kokemisesta,terästettynä oman toteemieläimen etsimisellä saaren alkuperäisten asukkaiden ”apteekin” tuotteilla. Voikin kysyä onko jälleen syntynyt uusi meta-genre: HipsterHc?


Hardcore punk on usein tuntematon alalaji ollen silti kotimaamme ”toinen Nokia”, joskin salassa. Kuinka moni löytäisi trivia -kysymyksessa Sepulturan Max Caballeran lempi yhtyeen pariksi torniolaisen Terveet Kädet -ryhmän? Musiikkimaailman liikuttajat ovat A.D. 2020 linnanjuhlien de facto -galleriaa - tätä ryhmää ei silti tulla näkemään Emma Gaalassa tai Suomi Love -fiilistelyissä.


Vilppulalaisen Rattuksen kerrotaan saaneen brasiliassa uhkauksen: yhtye ei poistu maasta elävänä ellei hittejä kuulla. Näen toisen solistin; Mustan Lokin katsovan toiveikkaasti juuri tämän kaltaiseen tulevaisuuteen; kunhan Korona päästää meidät otteestaan, voi olla että etelä-amerikka ottaa tuhlaaja poikansa takaisin eikä päästä otteestaan, kunnes Día de los Muertosin aurinko koittaa”


VIIVA jatkaa elämäänsä ja kohta se saakin seurakseen LOLITAn 22.5.

Pysykää kuulolla, pysykää terveenä - kohta tää karanteeni on ohi ja vapaus koittaa!!


- Musta Lokki

98 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page