top of page
rasvamaksa logo.png

JULKAISUT

OHARIT -SINGLE

Meistä jokainen kaipaa vähän lämpöä ja lohdutusta. Etenkin silloin, kun treffit päättyvät ennen alkuaan ja sade huuhtoo kädessä roikkuvan ruusupuskan lehdet mukanaan. 

 

OHARIT kertoo odottamisesta - vuoroin toiveikkaasta, vuoroin epätoivoisesta. Odottamisesta, jossa lopulta ei enää ole varmuutta siitä mitä odottaa. Pelkääkö, että rakkaus ei tulekkaan vai sitä, että se tuleekin? 

 

OHARIT julkaistiin 30.7.2021

Miksaus: Rasvamaksa + Sami Karjalainen

Masterointi: Sami Karjalainen

ohari_single_cover_art.png
KÄDET -SINGLE

Kohti outoa vapautta. Tämä tarina kertoo rakkaasta ystävästä syvällä yöelämän pyörteissä, kuka vapautuessaan ei kaipaa ketään eikä mitään - vain hän ja musiikki. Täysi irtiotto, täysi vapaus. Vapautunutta ei saa häiritä. Kukaan ei saa kahlita. Antaa palaa. 

 

Omassa kotiluolassa kasaan hakattu, tällä kertaa kaikin puolin kokonaisuudessaan omin pikku kätösin nauhoitettu ja tuotettu KÄDET julkaistiin 7.5.2021 ollen Rasvan toinen julkaisu vuodelle 2021.

Miksaus ja Masterointi: Rasvamaksa

kädet_single_cover_3000x3000.png
HERKKÄÄ SETTIÄ -SINGLE 

Rasvakeittimessä, omassa kotiluolassa muhinut ja nauhoitettu koskettava salaisuus tuli julki ystävänpäivänä 14.2.2021. 

HERKKÄÄ SETTIÄ on vuoden 2021 ensimmäinen vapauteen työnnetty sinkku.

Tämä kappale on täynnä energiaa ja syvää tunteenpaloa. Sanat vievät vauhdilla parisuhdekoukeroiden syvään päähän, eikä hellitä otteestaan.

Miksaus: Markus Savijoki

Masterointi: Pete Matara

rasvamaksa_herkkaasettia_single_cover_30
Debyytti EP (06/2020)

KOHTI EHEÄMPÄÄ ELÄMÄÄ

Ilman klikkiä, yhdellä otolla soitot. Nyt tarkkana, punkissa ei vedetä uusia ottoja. 

 

Viisi biisiä vaikka väkisin narulle. Ai niin, hoidetaanko tää yhdessä päivässä? Sopisko jos ihan kokonaan valmiiksi samalla reissulla? Pete Matara (Volume Productions Helsinki) nauraa paskasta naurua..."Eikö me tää hoideta."

 

Parissa tunnissa soittimet purkkiin ja lopuksi Musta Lakki ja Musta Lokki rasvakeittimeen, sokka irti ja ovi kiinni perässä.

Se mitä sä kuulet tällä EP:llä on Rasvamaksa aidoimmillaan. Rujoa, elävää ja keskinkertaista, rehellisen likaista ja brutaalin kaunista. Tällaista tekstiä näihin kuulemma pitäis kirjoittaa, että tulis jotain pitoa... noh, joka tapauksessa kuuntele ja pakota sun läheisetkin kuuntelemaan. Erotellaan jyvät akanoista samalla.

file 24.4.2020, 12.18.11.jpeg

SYVÄANALYYSI

Tässä ex-basistimme Tommi kertoo varovaisen ja hieman pintapuolisen tulkinnan kaikista Kohti eheämpää elämää -EP:n biiseistä.

Suosittelemme kuuntelemaan Kohti eheämpää elämää EP:n läpi, että pääset turvallisesti Tommin luomalle mielikuvamatkalle. Samalla me bändin ukotkin päästään kärryille, että mistä näissä kaikissa biiseissä oikein on kyse...

VTH 

"Klaustrofobis-kakofoninen melu teleporttaa kuulijan nettiyhteisöjen sosiaaliseen ahtauteen, missä ihminen ja identiteetti typistetään mainosteollisuudesta lainatuin keinoin muutaman lauseen sloganeihin ja kuvamaailmaan. Raivoisa soitto hakkaa minuutissa virtuaaliset seinät pirstaleiksi ja kokonaisuuden liisteröi pikselimössöksi hajonneen todellisuuden syvyyksiistä pinnalle rimpuilevan yksilön taisteluhuuto."

VIIVA (Debyyttisingle, julkaistu 30.4.2020)

"VIIVA on suoraviivainen ja hengästyttävän atleettinen menobiisi, jonka kryptiset sanoitukset toimivat musteläiskätestin tavoin paljastaen meidät itsellemme. Kokonaisuus on kuin pastissi adrenaliiniryöpyssä keskelle ottelua ryntäävän futishuligaanin sielunmaisemasta, jossa yhteiskunnan alistavien ja esineellistävien rakenteiden puristuksessa taistelevan yksilön raivo ejakuloituu epäsovinnaisena ja euforisena huutona."

ORI

"Ori on miehen kriisistä kertova monikerroksinen mestariteos, jossa yllättävät rytmikäännökset ja epätyypillinen rakenne tukee sanoituksen kehityskaarta kohti lopun antikliimaksia, missä ahdistunut kitara ja laulaja molemmat yhdistyvät samaan tuskanhuutoon. Jokainen kuuntelukerta venyttää ajan kokemusta kun kahdessa minuutissa ori kiipeää huipulle ja romahtaa huipulta alas murheelliseen kohtaaloonsa alistuen."

MVST

"Kappale on sekä musiikillisesti, että sanoituksiltaan kuin kostean nurmikon syleilystä aamun ensitunteina ilmaan nostettu veren ja mullan tahrima keskisormi, joka sulkeistaa sosiaaliset odotukset siitä, mikä julkisessa tilassa on sallittua. Tilapäisesti rampautunut itsesäätely johtaa lopulta siihen, että biisin kertoja pystyy vihdoin vapautumaan omaksumistaan rajoituksista ja rooleista. Yllättävän primitiivireaktion voi kukin tulkita kuinka haluaa. Kertoja ei siitä enää välitä."

LOLITA (Toinen single, julkaistu 22.5.2020)

"Kappaleessa LOLITA yhtyeen soitto tuo mieleen Bambin haparoivat ensiaskeleet ja tuoreen elämän haurauden, taustoittaen loistavasti sanoituksia Ihmissuhteissaan kompuroivasta päähenkilöstä, joka on sortunut turruttamaan yleistä turvattomuuttaan vähän liikaa. Protagonisti jää kuulijalle lopulta arvoitukseksi, minkä takia hänen haavoittuvaan avunhuutoonsa on helppo samaistua. Lyriikat ohjaavat kuulijan hellästi paijaamaan sisäistä lastaan. Lopputuloksena voi parhaimmillaan olla tunnetarpeisiinsa kosketuksen löytäneen eheyttävä itku.

rasvamaksa_lolita_single_cover_3000x3000
Rasvamaksa debyyttisingle VIIVA kansikuva
bottom of page