top of page
  • setti

UPEA MATKA PÄÄTÖKSESSÄ: VOITTO JA NIUKKA TAPPIO- SUOMEN EMERGENZA FESTIVAL FINAALI

RASVAMAKSA VOITTI HELSINGIN ALUEFINAALIN 5.3. JA SIJOITTUI LOPULTA VALTAKUNNALLISEN BÄNDIKISAN FINAALISSA TOISEKSI.
Rasvan tarina kahden vuoden mittaisessa bändiskabassa sai arvoisensa päätöksen kun Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevassa kulttuurihistoriallisessa rakennuksessa soitti 14 kovaa kotimaista bändiä.


Tilat ja puitteet olivat kunnossa! Vanhalla Ylioppilastalolla on kokoonnuttu 1840-luvulta alkaen ja nyt paikan otti haltuun Emergenzan Suomen kilpailusta vastuussa oleva tapahtumatuotanto. Tästäkin huolimatta yleisön näkökulmasta akustiikka oli aivan kamala järjestäjien korjausyrityksistä huolimatta, mutta venue oli vaikuttava ja lavalla oli tilaa temmeltää - Rasvallehan se riitti.


Meidän finaalikeikka meinasi tosin kariutua oikein kunnolla. Koronarajoituksien vuoksi alkuperäistä keikka-aikataulua jouduttiin aikaistamaan 90 minuuttia ja tämä teki mahdottomaksi saada kaikki ukot lavalle keikka-aikaan henkilökohtaisten aikataulurajoituksien vuoksi. Ja näin Rasva oli jäämässä pois finaalista.

Onneksi semifinaaleista tuttu bändi, ja lopulta Helsingin aluefinaalin kolmanneksi sijoittunut Betrayal Of Caesar pelasti meidät pinteestä! Keisariarmeijan armosta saatiin keikka-aikaa myöhäistettyä vaihtamalla esiintymisajat päittäin ja näin Rasva oli taas finaalitapahtumassa mukana! KIITOS BETRAYAL OF CAESAR VIELÄ KERRAN AVUSTA! Ottakaa bändi seurantaan!


Mitä tulee itse keikkaan, me saatiin ukkojen kanssa soittaa lapsen innolla ja aikuisen miehen paskalla hapenottokyvyllä kuusi rallia, joista yksi oli vielä julkaisematon ralli! Kaikki jäi lavalle! Yleisö ilahdutti energisyydellään ja puolueellisesti sanottuna meidän mielestä saatiin aikaiseksi 20min aikana aika upea tunnelma valtavaan huoneeseen! Kovin etuoikeutettua saada maailmantilanne huomioiden soittaa vapaasti turvallisessa ympäristössä!


”Ääni lähti saman tien! Kaksi vuotta ilman live musiikkia, nii äijät tarjos kyllä parasta lääkettä siihen!” - Palaute keikan jälkeen.

Koska kyse oli kisasta, jossa tuomaristolla oli päätösvalta kisan voittajasta, kaikki bändit saivat tuomarin arvion oman finaalikeikkansa jälkeen. Tuomaristoon kuului:


Anselmi Tähtönen (Helsingin Lepakkomiehen ohjelmapäällikkö ja agentti, Alt Agency yrityksen promoottori ja manageri)


Ville Metsola (Helsingin 6. Linjan ja Ääniwallin ohjelmapäällikkö)


Mika Niemi (Silmien takana-klubin promoottori ja ohjelmapäällikkö)


Aki Juvonen (Suomen Emergenza Festival järjestävä ja promoottori, Loose Mind Production & Agency yrityksen keikkamyyjä)


Pienien teknisten häikkien seasta oma keikka saatiin hakattua kasaan, halki, poikki ja pinoon. Mitä nyt Lassen kitarasta hakattiin viritystappi atomeiksi keikan puolivälissä. Eli normikeikka, hyvä mieli ja seuraavaksi tuomaristolle puheenvuoro! Palautteesta vastasi Ville Metsola:


Hei, siis mähän tykkäsin, tota, siis ihan ensimmäinen asia mulla tuli mieleen oli Hei! Täähän on bilebändi! Eikä se mielipide oikestaan koko setin aikana muuttunut... Ja tossahan saatiin ihan kunnon bileet käyntiin! Bändi oli erittäin energinen ja hyvä. Tykkäsin menosta ja olisin mielellään kuullut pari biisiä lisääkin, oli todella hyvänkuullosia ralleja! Bändin nimi sai miettimään, että mitähän sieltä on tulossa…se olikin pitkälti sitä mitä odotinkin! Ei mulla mitään kehityssuuntaakaan oo sanoa, eiköhän kunditkin kirjoita lisää biisejä ja se on siinä! -Ville Metsola, Finaalituomariston puolesta.


NÄIHIN PALAUTESANOIHIN PÄÄTTYI KISA!

Meidän Risteilylaiva ajoi satamaan. Rasva sijoittui Suomen Emergenza Festival Finaalin toiselle sijalle ja kahden vuoden mittainen tarina on nyt taputeltu!


Kiitos kaikille Emergenzan Suomen finaaliin saapuneille ystäville ja ventovieraille! Kiitos Emergenza staffille ja koko finaalitapahtuman toteutuksessa mukana olleelle Wanhan henkilökunnalle!


Nähdään keikoilla!


Rasvamaksan ukot!

79 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page